ARCHITECTEN


Als architect begeeft u zich in een dynamische branche. Er lopen meestal diverse projecten gelijktijdig, waarvan sommige wellicht ook nog internationaal. Dit brengt diverse risico’s met zich mee. Van een fout in de detailtekening waardoor er meerwerk ontstaat tot een verkeerde berekening waardoor er een constructiefout ontstaat. Of als toezichthoudende architect ziet u een fout van een onderaannemer over het hoofd waardoor het pand later in gebruik genomen kan worden door herstelwerkzaamheden. Voor deze kosten heeft u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. 
Naast de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zijn de personele verzekeringen belangrijk. Uw personeel werkt vaak onder tijdsdruk waardoor uitval op de loer ligt. Een ziekteverzuimverzekering is er om uw organisatie te beschermen bij het langdurig door ziekte afwezig zijn van uw personeel.

 

Verplichtingen CAO

Er is een collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) van toepassing op architectenbureaus. Deze CAO is door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid algemeen verbindend verklaard. Dit betekent dat de bepalingen in de CAO gelden voor alle werkgevers en werknemers van architectenbureaus in Nederland. Hieruit volgen diverse verplichtingen, ook die betrekking hebben op verzekeringen. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde verzekeringen die u verplicht moet hebben. Wij hebben een brede expertise op dit gebied en kunnen u hierbij volledig ondersteunen. 

 

Waarom Simtra?

Wij nemen u in simpele en transparante stappen mee in de verzekeringsmogelijkheden die er zijn voor architectenbureaus. Wij denken als betrokken partner met u mee in alle verschillende fases van uw bedrijfsvoering en adviseren u over de verzekeringsmogelijkheden. Van een reguliere aansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering tot personele verzekeringen bij een uitbreiding van het bedrijf. Maar ook eventueel een CAR verzekering als u ook als aannemer optreedt.


Onze aanpak

Wij houden verzekeringen graag simpel en transparant. We hanteren daarom een duidelijk stappenplan. Hierbij beginnen wij met een beknopte scan van uw verzekeringen. Waarna snel inzichtelijk wordt wat u (nog) nodig heeft. Of wat u te veel heeft verzekerd.


Kennismaken?

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u interesse in een kennismaking? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Bel Jordi van Vugt op 06-15222680 of mail naar jvanvugt@simtra.nl. Wij maken graag kennis met u!