Binnen Simtra hebben wij een specifieke specialisatie gericht op ICT Ondernemingen. Met kennis van de sector en de verzekeringsmarkt zijn wij de uitgelezen partij om je verzekeringen onder te brengen. De korte lijnen zorgen ervoor dat de technologische ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen besproken blijven. Een naar jouw onderneming aangepaste polis is hiervoor cruciaal.

Onze aanpak


Wij nemen je in simpele en transparante stappen mee in de verzekeringsmogelijkheden die er zijn voor ICT ondernemingen. Wij denken als betrokken partner met je mee in alle verschillende fases van de bedrijfsvoering en adviseren over de verzekeringsmogelijkheden. Van een reguliere aansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering tot personele verzekeringen bij een uitbreiding van de onderneming. 

Aansprakelijkheid


Een ICT onderneming kan aansprakelijk worden gesteld voor geleden vermogensschade. Dit risico kan afgedekt worden met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Bijvoorbeeld voor wanneer een verkeerde koppeling in de code is gemaakt of een systeem of server uitvalt. Maar ook wanneer een opdrachtgever ontevreden is en deze de ICT onderneming aanspreekt voor een beroepsfout. Krijgt een ICT onderneming een schadeclaim? Dan kan dat behoorlijk wat geld kosten en mogelijk ook reputatieschade opleveren.

Uiteindelijk wil iedereen voorkomen dat er een schadeclaim volgt. Om de kans op een aansprakelijkheidsstelling te beperken zijn er een aantal maatregelen mogelijk:

  • Het hanteren van goede algemene voorwaarden en deze altijd actie ter hand stellen aan de opdrachtgever;
  • Vooraf specifiek afspreken wat de opdracht is;
  • Ontwikkel systematiek om alle personeelsleden up-to-date te houden met de laatste kennis door de snelle ontwikkelingen in de sector.

Personeel 


Personeelsverzekeringen zijn essentieel voor ICT ondernemingen. In eerste instantie omdat deze verzekeringen kunnen helpen bij het aantrekken en/of behouden van hoogwaardig IT-talent. Zij kijken tegenwoordig steeds vaak naar de secundaire arbeidsvoorwaarden die worden aangeboden, waaronder ook verzekeringen. Het aanbieden van WIA verzekeringen of een pensioenregeling kunnen hierbij helpen. Daarnaast bieden personeelsverzekeringen ook financiële bescherming aan de onderneming zelf. Denk hierbij aan een verzuimverzekering met arbodienst voor wanneer medewerkers langdurig ziek raken. Gangbare verzekeringen


Het is voor ICT onderneming belangrijk om de onderneming te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. Onderstaand tref je enkele verzekeringen aan die nuttig kunnen zijn voor ICT ondernemingen:

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)
Deze verzekering biedt dekking bij schadeclaims als gevolg van fouten of nalatigheid bij het uitvoeren van professionele diensten. Denk hierbij aan het geven van advies of het ontwikkelen van software.

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)
Deze verzekering biedt dekking bij schadeclaims van derden als gevolg van jouw bedrijfsactiviteiten. Denk hierbij aan fouten in software of systeemfouten.


Cyberverzekering
Deze verzekering biedt dekking bij schadeclaims en kosten als gevolg van een cyberaanval. Denk hierbij aan het verlies van gegevens of het hacken van computersystemen.

Inboedelverzekering
Deze verzekering biedt dekking bij schade aan je bedrijfsmiddelen. Denk hierbij aan computers, printers en meubilair, als gevolg van een incident zoals brand, waterschade of diefstal.

Ziekteverzuimverzekering
Deze verzekering biedt dekking waarmee de loondoorbetalingsverplichting tijdens de eerste twee ziektejaren van een medewerker betaald kunnen worden. 

Pensioenregeling (voor medewerkers)
Pensioenopbouw vinden medewerkers vaak erg belangrijk. Een pensioenregeling kan daardoor goed worden ingezet als secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer weten?


Indien je nog aanvullende vragen hebt over welke dienstverlening wij kunnen aanbieden voor jouw onderneming of wil gewoon wat meer informatie ontvangen neem dan gerust contact op met Jordi van Vugt. Hij staat je graag te woord. 


Jordi van Vugt

Telefoon: 06-15222680
E-mail   : jvanvugt@simtra.nl


Contact

Eens bellen? Neem gerust contact op met ons. 


Simtra B.V.

Telefoon: 010-3412161 
E-mail   : info@simtra.nl

Stuur een bericht

Laat hier je gegevens achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact op met je.

 

Volg ons

Wij zijn actief op social media.

 

Volg ons op: