Kredietverzekering

 

Voor bedrijven die regelmatig op krediet leveren aan hun zakelijke relaties is kredietverzekering zeker aan te raden. Een kredietverzekering gaat namelijk verder dan alleen premie betalen en de incasso uit handen geven. Zo kunt u ook als bedrijf uw (potentiële) afnemers toetsen op kredietwaardigheid. Hierdoor kunt u snel en eenvoudig bepalen of deze relatie op afbetaling kan kopen of dat juist alles vooruit betaald moet worden. 

Wij horen vaak “onze opa’s deden al zaken” of “hij is al jaren goed voor zijn geld”. Dit is natuurlijk een belangrijke graadmeter, maar ook uw bestaande relaties kunnen door omstandigheden in moeilijkheden komen (door bijvoorbeeld een omvallende leverancier of afnemer, Corona, De Ever Given waardoor er geen aanvoer en dus omzet is). Wij raden dan ook aan om regelmatig een check op kredietwaardigheid van uw bestaande relaties te doen, zeker als de bedragen oplopen.


Een kredietverzekering bevat de volgende drie onderdelen die waarde toevoegen voor bedrijven die op krediet leveren aan zakelijke klanten:

 U ontvangt snel en eenvoudig financiële informatie over afnemers die op krediet willen kopen;

 Het (nare) incassotraject wordt volledig uit handen genomen;
 Mocht een factuur niet te incasseren zijn dan ontvangt u een schadevergoeding.


Kredietwaardigheid checken?


Wilt u snel en eenvoudig een bedrijf op kredietwaardigheid controleren? Gebruik hiervoor de kredietchecker van onze samenwerkingspartner Atradius: Klik hier