5 belangrijke aandachtspunten voor een verzekeringstaxatie

Gepubliceerd op 2 december 2023 om 13:51

Bent u op zoek naar manieren om ervoor te zorgen dat uw eigendommen correct worden getaxeerd voor uw verzekering? Een juiste taxatie is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat u voldoende dekking heeft in geval van schade of verlies. 


Aandachtspunten

Onderstaand treft u vijf belangrijke aandachtspunten aan, die u in gedachten moet houden bij het ondergaan van een verzekeringstaxatie. 

De vijf belangrijke aandachtspunten zijn:

Ken de waarde van uw bezittingen

Voordat u begint met de verzekeringstaxatie, is het cruciaal om een gedetailleerde lijst te maken van al uw bezittingen. Denk aan uw voorraad, inventaris en goederen van derden. Door een duidelijk beeld te hebben van de waarde van uw bezittingen, kunt u ervoor zorgen dat ze correct worden getaxeerd.

Houd rekening met specifieke risico's

Elke regio heeft zijn eigen specifieke risico's als het gaat om verzekeringen, zoals cleanrooms, laboratoria of hightech voorraden. Bespreek deze risico's met uw verzekeraar en zorg ervoor dat ze worden meegenomen in de taxatie. Dit zorgt ervoor dat u de juiste dekking hebt voor mogelijke schade.

Controleer en update regelmatig

Uw leven en bezittingen veranderen voortdurend. Het is belangrijk om uw verzekeringstaxatie regelmatig te herzien en bij te werken zeker wanneer u als organisatie snel groeit. Nieuwe aankopen, verbouwingen of waardestijgingen moeten worden meegenomen om ervoor te zorgen dat uw dekking altijd up-to-date is.

Kies een betrouwbare taxateur

De kwaliteit van de taxateur is van groot belang. Kies een professional met ervaring in het taxeren van eigendommen vergelijkbaar met de uwe, bij voorkeur een bij het NIVRE aangesloten taxateur. Vraag om referenties en bekijk beoordelingen om er zeker van te zijn dat u met een betrouwbare en deskundige taxateur werkt. Een nauwkeurige taxatie is de sleutel tot het verkrijgen van de juiste verzekering. Wij werken met een aantal taxateurs samen maar het staat u als relatie vrij om een eigen taxateur te kiezen.

Houd rekening met waardestijgingen

Sommige bezittingen, zoals antiek of kunst, kunnen in waarde stijgen na verloop van tijd. Zorg ervoor dat uw taxateur op de hoogte is van eventuele waardestijgingen, zodat uw verzekering hiermee rekening kan houden. Dit voorkomt onderverzekering en garandeert dat u voldoende dekking heeft voor waardevolle items.


Kortom

Door deze aandachtspunten in overweging te nemen en regelmatig uw verzekeringstaxatie te evalueren houd u de waarde van de eigendommen up-to-date en voorkomt u vervelende verassingen bij een eventuele schade.

 

Meer informatie

Heeft u over dit onderwerp aanvullende vragen? Neem dan gerust contact op met ons. Bel hiervoor naar Rob Verkaik. Hij staat u graag te woord. Rob is telefonisch bereikbaar op 06-48683015 of stuur een e-mail naar rverkaik@simtra.nl.

 


Contact

Neem gerust contact op met ons. 

Simtra B.V.


Telefoon:
 010-3412161
E-mail   : info@simtra.nl

Stuur een bericht

Laat hier uw gegevens achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact op met u.

Volg ons

Wij zijn actief op social media.

 

Volg ons op: