10 tips voor het opzetten van een pensioenregeling

Gepubliceerd op 17 februari 2022 om 20:43

Het opzetten van een nieuwe pensioenregeling is een belangrijk moment voor uw bedrijf. En uiteraard ook voor uw medewerkers, aangezien pensioen een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarden is. Laat u daarom goed informeren over wat de mogelijkheden en verplichtingen zijn. Om u hierbij te helpen hebben wij alvast enkele tips op een rij gezet. 

BELANGRIJKE ONDERDELEN:
Ouderdomspensioen Bijsparen
Partnerpensioen Anw-Hiaat
Wezenpensioen

1. Houd rekening met het nieuwe pensioenstelsel
Er komt een nieuw pensioenstelsel aan. Deze wordt uiterlijk op 1 januari 2026 ingevoerd. Het is om deze reden belangrijk om hiermee alvast rekening te houden. Dit voorkomt dat u straks uw pensioenregeling dient aan te passen.

2. Controleer of een BPF verplichting van toepassing is
Vele bedrijven in Nederland moeten zich verplicht aansluiten bij een bedrijfstakpensioenfonds (BPF). Dit is afhankelijk van uw bedrijfsactiviteiten en/of de branche waarin u actief bent. Meer informatie hierover kunt u terugvinden op de website van het ministerie van SZW.

3. Betrek uw personeelsvertegenwoordiging
Wanneer er een ondernemingsraad (OR) of een personeelsvertegenwoordiging aanwezig is binnen uw bedrijf, dan is het van belang dat u deze betrekt bij het opzetten van de nieuwe pensioenregeling. Is dit niet aanwezig binnen uw bedrijf dan raden wij aan om sowieso de medewerkers te betrekken.

4. Koppel uw salarispakket
Om ervoor te zorgen dat uw pensioenregeling altijd up-to-date is raden wij aan om ervoor te zorgen dat uw salarispakket wordt gekoppeld met uw pensioenregeling. Dit zorgt ervoor dat vele wijzigingen direct worden doorgegeven aan uw pensioenuitvoerder. Dit scheelt u een hoop werk en voorkomt ook fouten. Houd er rekening mee dat niet iedere pensioenuitvoerder deze mogelijkheid aanbiedt.

5. Zorg voor goede uitleg aan uw medewerkers
Het is belangrijk dat uw medewerkers weten hoe de pensioenregeling tot stand is gekomen en hoe deze eruitziet. Een goede uitleg over de pensioenregeling geeft uw medewerkers hiervan een goed beeld. Dit kan in de vorm van een (groeps)presentatie, maar dit is ook mogelijk middels een persoonlijke uitleg.   

6. Zorg voor goede vastlegging
Om misverstanden te voorkomen is het van belang om de afspraken met uw medewerkers rondom pensioen goed vast te leggen. Wij raden het aan om deze afspraken sowieso vast te leggen in de arbeidsovereenkomsten. 

7. Wees alert wanneer een medewerker niet wilt deelnemen aan de pensioenregeling
Wanneer uw medewerker niet wilt deelnemen aan de pensioenregeling is het van belang dat u weet dat dit niet zomaar kan. Er zijn hiervoor namelijk diverse regels en verplichtingen. De betreffende partner moet hiermee bijvoorbeeld akkoord zijn. Daarbij is het ook van belang dat de betreffende medewerker en diens partner exact weten waarvan zij afstand nemen.   

8. Voer een marktonderzoek uit
Er zijn vele pensioenuitvoerders actief op de markt. Dit heeft tot gevolg dat er een uitgebreide keuze is wanneer u een pensioenregeling wilt opzetten voor uw medewerkers. Wij raden u dan ook aan om een uitgebreid marktonderzoek te doen. Er kunnen namelijk grote verschillen zitten tussen de pensioenuitvoerders. Denk hierbij niet alleen aan producteigenschappen maar bijvoorbeeld ook aan de mate van performance op het gebied van digitalisering en/of service.

9. Eigen bijdrage van uw medewerkers
Het is mogelijk om een eigen bijdrage voor de medewerkers op te nemen in de pensioenregeling. Hierdoor betaalt uw medewerker mee aan zijn/haar pensioenopbouw. Dit mag dan ook alleen voor dit onderdeel. Indien u ook vrijwillige onderdelen opneemt binnen uw pensioenregeling, zoals een Anw-Hiaat of bijsparen, dan mag ook een eigen bijdrage voor deze onderdelen.

10. Gelijke behandeling
Wanneer u pensioen wilt aanbieden aan uw medewerkers dan is de Pensioenwet van toepassing. Een belangrijk punt hierin is gelijke behandeling. Wij raden u aan om hiermee rekening te houden. Gelijke behandeling houdt in dat u hetzelfde pensioen moet aanbieden aan (dezelfde groep van) uw medewerkers. Er mag bijvoorbeeld geen onderscheid worden gemaakt op basis van leeftijd en geslacht.


Heeft u vragen?

Wanneer u nog aanvullende vragen heeft of meer informatie wenst met betrekking tot het opzetten van een nieuwe pensioenregeling dan helpen wij u uiteraard graag. U kunt hiervoor contact opnemen met Jordi van Vugt. Hij is telefonisch bereikbaar op 06-15222680 of per e-mail naar jvanvugt@simtra.nl.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.