Waarom verzekeringen opnemen in secundaire arbeidsvoorwaarden

Gepubliceerd op 17 juli 2023 om 11:28

Het opnemen van verzekeringen in secundaire arbeidsvoorwaarden biedt verschillende voordelen, zowel voor werkgevers als voor werknemers. Onderstaand treft u enkele redenen aan waarom verzekeringen een waardevolle toevoeging zijn aan secundaire arbeidsvoorwaarden.


Werknemerswaardering

Het aanbieden van verzekeringen als secundaire arbeidsvoorwaarde toont waardering en zorg voor de gezondheid, veiligheid en welzijn van werknemers. Het laat zien dat de onderneming bereid is om verder te gaan dan het wettelijk vereiste minimum en zich inzet voor de bescherming van de werknemers en hun gezinnen.

Competitief voordeel

Het aanbieden van verzekeringen als secundaire arbeidsvoorwaarden kan een onderneming helpen om zich te onderscheiden en aantrekkelijk te maken voor potentiële nieuwe werknemers. Het kan dienen als een competitief voordeel in de wervingsinspanningen en helpen bij het aantrekken en behouden van goede werknemers.

Werknemersbehoud

Het bieden van verzekeringen als secundaire arbeidsvoorwaarden kan de loyaliteit en betrokkenheid van werknemers vergroten. Werknemers die zich veilig en beschermd voelen zijn vaak meer geneigd om bij de onderneming te blijven. Het opnemen van passende verzekeringen in de secundaire arbeidsvoorwaarden draagt hier positief aan bij. 

 

Financiële gemoedsrust

Verzekeringen bieden werknemers financiële bescherming en gemoedsrust. Ze helpen bij het afdekken van onverwachte medische kosten, verlies van inkomsten tijdens langdurige arbeidsongeschiktheid, bij overlijden en ook voor het opbouwen van pensioen. Dit vermindert financiële stress en helpt dat werknemers zich volledig kunnen concentreren op hun werk.

Gezonde werkomgeving

Door verzekeringen op te nemen in secundaire arbeidsvoorwaarden, stimuleert u een gezonde werkomgeving. Werknemers worden aangemoedigd om preventieve zorg te zoeken, gezond te blijven en eventuele medische problemen tijdig aan te pakken, wat de productiviteit en het algemene welzijn bevordert. Hiervoor zijn ook diverse gezondheidsprogramma's beschikbaar.

Fiscale voordelen

De kosten voor verzekeringen als secundaire arbeidsvoorwaarden fiscale bieden voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Het kan de belastingdruk voor beide partijen verlagen en hen in staat stellen om meer waarde te halen uit de verstrekte verzekeringen. Daarbij is het aanbieden van pensioen met name een fiscaal voordeel voor de werknemers. 

Meer informatie

Heeft u vragen of wil u graag eens overleggen, neem dan gerust contact op met ons. Wij kunnen bijvoorbeeld geheel vrijblijvend de secundaire voorwaarden bekijken en inzichtelijk maken wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot het opnemen van verzekeringen. Bel hiervoor gerust naar Jordi van Vugt. Hij is telefonisch bereikbaar op 06-15222680 of stuur een e-mail naar jvanvugt@simtra.nl. 

 


Contact

Neem gerust eens contact op met ons. 

Simtra B.V.


Telefoon: 010-3412161
E-mail   : info@simtra.nl

Stuur een bericht

Laat hier uw gegevens achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact op met u.

Volg ons

Wij zijn actief op social media.

 

Volg ons op: