Bekijk om deze redenen uw verzekeringen regelmatig

Gepubliceerd op 5 juli 2023 om 16:48

Regelmatige controle van uw verzekeringen zorgt ervoor dat uw verzekeringen actueel en ook passend blijven, waardoor uw onderneming goed beschermd blijft. Dit is niet alleen belangrijk om te doen wanneer er iets is veranderd in uw onderneming, maar het kan ook zijn dat aanpassing van uw verzekeringen nodig is door nieuwe risico's, producten of wijziging in wet- en regelgeving. Bekijk daarom uw verzekeringen regelmatig met betrekking tot: 


Controleer uw verzekeringen

Bekijk uw verzekeringen regelmatig met betrekking tot de volgende aspecten:

Veranderingen in uw onderneming 

Uw onderneming verandert voortdurend. Er kunnen nieuwe activiteiten worden gestart, spullen worden aangeschaft, medewerkers worden aangenomen of uw bedrijfsmodel wordt herzien. Deze veranderingen zorgen ervoor dat uw verzekeringen (direct) aangepast moeten worden. Wij zien bijvoorbeeld regelmatig dat ondernemingen zijn gestart met nieuwe activiteiten, maar dit niet hebben doorgegeven aan de verzekeraar. Bij schade kan dit leiden tot vervelende discussies en teleurstellingen, omdat een verzekeraar dan kan besluiten niet uit te keren.  

Nieuwe risico's

Uw bedrijfsomgeving is aan verandering onderhevig. Nieuwe risico's kunnen zich voordoen, zoals cybercriminaliteit of aansprakelijkheidskwesties. Op dit moment neemt met name cybercriminaliteit toe. Het beveiligen tegen cybercriminaliteit wordt dan ook steeds belangrijker vanwege het groeiende aantal cyberaanvallen. Denk hierbij aan: hacking, phishing, malware-aanvallen en identiteitsdiefstal, die gericht zijn op het verkrijgen van ongeautoriseerde toegang tot computersystemen en het stelen van gevoelige informatie. In de praktijk is te zien dat dit allerlei soorten ondernemingen overkomt, niet alleen de enorm grote ondernemingen. Het is daarom belangrijk dat u op de hoogte bent van de ontwikkelingen op dit gebied, zodat u kunt inschatten wat dit voor uw onderneming kan betekenen en wat u hiervoor (preventief) kunt regelen.  

Veranderingen in wet- en regelgeving

De Wet- en regelgeving is continu in beweging. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen in de wetgeving die van invloed kunnen zijn op uw verzekeringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Pensioenwet die per 1 juli 2023 is gewijzigd. Wanneer u nu een pensioenregeling moet verlengen dan is het raadzaam om gelijk al zoveel mogelijk rekening te houden met deze wijzigingen.

 

Marktontwikkelingen

Verzekeraars brengen regelmatig nieuwe producten en aanbiedingen op de markt. Door periodiek uw verzekeringen en ook de markt te bekijken kunt u mogelijk aanbiedingen en/of producten vinden die beter aansluiten bij uw behoeften en onderneming. Wij zien bijvoorbeeld steeds vaker dat Nederlandse verzekeraars samengaan of stoppen. Daarentegen zien wij ook dat buitenlandse verzekeraars steeds meer de Nederlandse markt betreden wat mogelijk interessant kan zijn.

Meer informatie

Wij raden aan om uw verzekeringen zeker één keer per jaar te bekijken. Het kan echter soms ook direct nodig zijn, bijvoorbeeld wanneer er iets contractueels is veranderd binnen uw onderneming. Heeft u vragen of wil u graag eens overleggen, neem dan gerust contact op met ons. Wij kunnen bijvoorbeeld ook geheel vrijblijvend een scan uitvoeren op uw verzekeringen. Bel hiervoor gerust naar Jordi van Vugt. Hij is telefonisch bereikbaar op 06-1522680 of stuur een e-mail naar jvanvugt@simtra.nl

 


Contact

Neem gerust eens contact op met ons. 

Simtra B.V.


Telefoon: 010-3412161
E-mail   : info@simtra.nl

Stuur een bericht

Laat hier uw gegevens achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact op met u.

Volg ons

Wij zijn actief op social media.

 

Volg ons op: