Loopt uw pensioenregeling binnenkort af?

Gepubliceerd op 1 juni 2022 om 16:01

Wanneer u een pensioenregeling heeft waarvan de contractsduur binnenkort afloopt, dan heeft u waarschijnlijk onlangs een brief ontvangen van uw verzekeraar waarin staat vermeld dat uw pensioenregeling wordt beëindigd. Maakt u zich geen zorgen. Dit is een standaard werkwijze van verzekeraars. Het is echter wel voor u belangrijk om te weten dat u actie moet ondernemen. 

Doordat uw pensioenregeling binnenkort wordt beëindigd dient u uw pensioenregeling te verlengen. Voor de verlenging van uw pensioenregeling heeft u de volgende drie mogelijkheden:

1. De pensioenregeling voortzetten bij uw huidige verzekeraar


Uw huidige verzekeraar zal u komende periode een offerte aanbieden waarin een nieuwe 
pensioenregeling wordt voorgesteld. Wanneer u deze offerte accepteert dan wordt er een nieuwe pensioenregeling opgemaakt bij uw huidige verzekeraar. Wij raden aan om ook offertes op te vragen bij andere verzekeraars en niet zomaar de offerte van uw huidige verzekeraar te accepteren. Het is namelijk goed om periodiek (zeg eens in de vijf jaar) uw pensioenregeling kritisch te beoordelen. 

2. De pensioenregeling oversluiten naar een andere verzekeraar


U kunt ook een 
pensioenregeling afsluiten bij een andere verzekeraar. Een goede reden hiervoor kan zijn dat u niet tevreden bent over uw huidige verzekeraar of omdat uw huidige pensioenregeling niet meer past bij uw situatie en/of wellicht ook niet meer marktconform is. 

3. De pensioenregeling beëindigen


De 
pensioenregeling kan ook geheel worden beëindigd. Houd hierbij echter wel rekening met gemaakte afspraken met uw medewerkers en/of eventuele verplichtingen vanuit een CAO of bedrijfstakpensioenfonds (BPF). U kunt hierdoor niet zomaar geen pensioen meer aanbieden.   

Wat is de beste keuze? 


Het is afhankelijk van uw situatie en wensen wat hierin de beste keuze is voor u. Wij raden aan om dit moment gelijk ook te benutten om te onderzoeken of uw pensioenregeling nog actueel en marktconform is. Daarbij gaat binnenkort ook de pensioenwetgeving wijzigen. Dit wordt ook wel aangeduid als het Pensioenakkoord. Onderstaand wordt beknopt toegelicht wat het Pensioenakkoord is. Wij raden u aan om met deze komende wijzigingen alvast rekening te houden bij de verlenging van uw pensioenregeling. 

 

Pensioenakkoord

Er is de afgelopen jaren veel veranderd in onze samenleving. Mensen worden steeds ouder en werken ook niet meer hun hele leven bij één bedrijf. Daarbij is de verhouding tussen het aantal werkenden en gepensioneerden verslechterd. Belangrijk is dat het pensioenstelsel hierop blijft aansluiten. Het kabinet, sociale partners en pensioenuitvoerders werken momenteel aan een nieuw pensioenstelsel. 

 

 Wat gaat er waarschijnlijk wijzigen?

 

  • Het pensioenstelsel wordt transparanter en persoonlijker
  • Pensioenopbouw wordt leeftijdsonafhankelijk (ofwel een gelijkblijvende pensioeninleg)
  • De AOW leeftijd gaat minder snel stijgen
  • Er komen betere afspraken mbt vervroegd stoppen met werken voor mensen met zware beroepen
  • Er komt een eenvoudiger nabestaandenpensioen
  • Er komt meer keuze op moment van pensionering

 

De verwachting is dat de nieuwe regels voor pensioen ingaan vanaf 1 januari 2023. De sociale partners en pensioenuitvoerders krijgen dan 4 jaar de tijd om pensioenregelingen aan te passen aan de nieuwe wetgeving, dus tot 1 januari 2027. De wet die het minder snel stijgen van de AOW-leeftijd regelt is inmiddels aangenomen en geldt sinds 1 januari 2020.


Heeft u vragen?

Heeft u nog aanvullende vragen of wilt u eens sparren over het verlengen van uw pensioenregeling, bel ons dan gerust. Wij hebben uitgebreide ervaring met het verlengen van pensioenregelingen. Jordi van Vugt helpt u graag verder. Hij is bereikbaar op 06-15222680 of per email naar jvanvugt@simtra.nl.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.