De juiste juridische afspraken voorkomen discussie achteraf

Gepubliceerd op 28 juni 2022 om 10:55


Voor organisaties is het belangrijk om ook aan de schaduwkanten van ondernemen te denken. Een juiste juridische vastlegging van afspraken en aansprakelijkheden maakt het in geval van discussie met medeondernemers, klanten, medewerkers of investeerders duidelijk hoe met de situatie om te gaan. Mocht het dan alsnog tot een claim komen dan is er nog de verzekering om de schade voor de onderneming te beperken.


Enkele voorbeelden van juridische documenten die bepalend zijn voor de bescherming van de onderneming:

 

  • Afspraken met medevennoten middels een VOF-overeenkomst;
  • Afspraken met afnemers via Algemene voorwaarden en inkoopvoorwaarden waarin ook de maximale aansprakelijkheid wordt bepaald;
  • Arbeidscontracten met medewerkers over de wederzijdse verwachtingen over werkbare uren, maar ook pensioen en personele verzekeringen.

Het hebben van een goede juridische basis voorkomt veel discussie achteraf. Zorg voor een goede juridische basis met duidelijke afspraken met klanten, leveranciers en medewerkers. Wij werken samen met u om de verzekeringen aan te laten sluiten op deze juridische afspraken.

Bij Simtra werken wij met een aantal advocaten samen, maar ook Nationale Nederlanden biedt met Legal Fit een mogelijkheid tot het vastleggen van afspraken. Het vooraf maken van goede afspraken tussen partijen voorkomt discussie achteraf bij eventuele schade waardoor u uzelf kunt richten op ondernemen. Indien wij u hierbij kunnen helpen kunt u contact met ons opnemen.

Meer informatie

Heeft u hierover nog aanvullende vragen, bel ons dan gerust. Rob Verkaik helpt u graag verder. Hij is bereikbaar op 06-48683015 of per email naar rverkaik@simtra.nl.


Contact

Neem gerust eens contact op met ons. 

Simtra B.V.


Telefoon: 010-3412161
E-mail   : info@simtra.nl

Stuur een bericht

Laat hier uw gegevens achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact op met u.

Volg ons

Wij zijn actief op social media.

 

Volg ons op: