Aandachtspunten voor het afsluiten van een verzuimverzekering

Gepubliceerd op 2 mei 2023 om 09:16


Het afsluiten van een verzuimverzekering kan een verstandige keuze zijn voor een onderneming die zich wil beschermen tegen de kosten van ziekteverzuim. In deze blog lees je waarom het goed kan zijn om een verzuimverzekering af te sluiten. Daarbij worden ook enkele aandachtspunten benoemd die belangrijk zijn bij het afsluiten van een verzuimverzekering.

 

Waarom een verzuimverzekering 


Een verzuimverzekering is een verzekering die een onderneming beschermt tegen de kosten van verzuim wanneer een werknemer ziek of arbeidsongeschikt raakt. De onderneming heeft naast de verplichting tot loondoorbetaling gedurende de eerste twee ziekte jaren ook de verplichting om deze werknemer(s) te helpen re-integreren. Een verzuimverzekering dekt het salaris dat doorbetaald moet worden gedurende de eerste twee ziektejaren, daarbij kunnen ook re-integratiekosten worden meeverzekerd. Het afsluiten van een verzuimverzekering kan hierdoor een verstandige keuze zijn voor een onderneming die zich wil beschermen tegen de kosten van ziekteverzuim. 

Aandachtspunten 


De volgende aandachtspunten zijn vooral belangrijk bij het afsluiten van een ziekteverzuimverzekering:

Is verzekeren nodig?


Voordat er een verzuimverzekering wordt afgesloten is het nuttig om eerst te bepalen of een verzuimverzekering wel echt nodig is. Hoe groot is de kans dat werknemers ziek worden en voor langere tijd uitvallen? Wat is de kans dat werknemers snel herstellen en weer snel aan het werk gaan?


Dekkingsmogelijkheden


Verzuimverzekeringen bieden verschillende dekkingsmogelijkheden en kosten. Vergelijk verschillende verzekeraars en kijk welke mogelijkheden het meest passend zijn voor jullie onderneming. Let vooral op de hoogte van de uitkering en de premie, de duur van de uitkering en een passende wachttijd. Kies daarbij ook voor een juist arbo-pakket waarmee de verplichte verzuimbegeleiding goed wordt uitgevoerd.  

Kostenstructuur


De kosten van een verzuimverzekering kunnen variëren op basis van de dekkingsmogelijkheden en de grootte van de onderneming. Overweeg de kosten van een verzuimverzekering in verhouding tot de potentiële kosten van ziekteverzuim voor de onderneming.


Polisvoorwaarden


Het is belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig door te nemen en te begrijpen wat wel en niet is gedekt. Let vooral op de wachttijden, de procedures voor het indienen van claims en de verplichtingen voor de onderneming. Houd er vooral rekening mee dat de meeste verzekeraars strikte procedures hanteren voor wanneer een werknemer ziek of arbeidsongeschikt is. Deze procedure dient altijd correct te worden uitgevoerd.  

Kortom


Het afsluiten van een verzuimverzekering kan een verstandige keuze zijn. Door zorgvuldig de polisvoorwaarden te overwegen, de dekkingsmogelijkheden te vergelijken en samen te werken met een adviseur die begrijpt wat je nodig hebt, kan je jullie onderneming beschermen tegen de financiële gevolgen van ziekteverzuim. 
Er zijn vele mogelijkheden met betrekking tot het afsluiten van een verzuimverzekering. Zorg er daarom voor dat je goed uitzoekt welke verzuimverzekering het meest passend is voor jullie situatie en wensen.  

 

Meer informatie


Heb je nog aanvullende vragen of wil je eens sparren over dit onderwerp, bel ons dan gerust. Wij hebben hiermee uitgebreide ervaring. Jordi van Vugt helpt je graag verder. Hij is bereikbaar op 06-15222680 of per email naar jvanvugt@simtra.nl.

 


Contact


Neem gerust eens contact op met ons. 


Simtra B.V.


Telefoon: 010-3412161
E-mail   : info@simtra.nl

Stuur een bericht


Laat hier je gegevens achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact op met je.

Volg ons


Wij zijn actief op social media.

 

Volg ons op: