KPN stopt met ISDN. Ga na of je alarmsysteem nog werkt?

Gepubliceerd op 28 februari 2022 om 11:49


Duizenden oudere alarminstallaties bij ondernemers en particulieren geven vanaf 1 april 2022 bij inbraak of brand geen alarm meer door. Op die datum staakt KPN haar ISDN-netwerk. Het ISDN-netwerk zorgt voor een doormelding naar een alarmcentrale. Dit betekent dat de bewakingsdienst of politie vanaf 1 april niet meer gealarmeerd wordt.


Informatie over de uitfasering

KPN, beveiligingsbedrijven en particuliere alarmcentrales informeren hun klanten hierover al sinds 2018. Recent heeft KPN de ISDN-verbindingen al even uitgezet om zo klanten te waarschuwen. Daar kwamen veel reacties op. Wij attenderen u er ook graag nogmaals op dat KPN haar ISDN-netwerk binnenkort daadwerkelijk gaat stopzetten.


Tips om problemen te voorkomen

1. Controleer op de KPN rekening of je gebruik maakt van ISDN.

2. Neem contact op met een gecertificeerd beveiligingsbedrijf om je alarminstallatie aan te passen.  


Heb je toch problemen met je alarm?

Werkt het alarm niet meer door het uitzetten van het ISDN-netwerk? Dan krijg je vanaf 1 april een foutmelding op het display van je alarminstallatie. Neem dan zo snel mogelijk contact opnemen met een BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf.

 

Een defect alarm en uw verzekering

Een goedgekeurde alarminstallatie wordt jaarlijks door het BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf onderhouden. In de verzekeringsvoorwaarden worden de beveiligingseisen bij diefstal omschreven. Wanneer een alarm vereist is en de doormelding van een alarm niet functioneert, voldoe je niet aan de voorwaarden. Bij diefstal is de schade in dit geval daarom niet verzekerd.

 

Meer weten?

Heb je nog aanvullende vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op met Rob Verkaik. Hij is telefonisch bereikbaar op 06-48683015 of stuur een e-mail naar rverkaik@simtra.nl.

 


Contact

Eens bellen? Neem gerust contact op met ons. 


Simtra B.V.
Telefoon: 010-3412161
E-mail   : info@simtra.nl

Stuur een bericht

Laat hier je gegevens achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact op met je.

 

Volg ons

Wij zijn ook actief op social media.

 

Volg ons op:

 


«   »