KPN stopt met ISDN. Ga na of uw alarmsysteem nog werkt?

Gepubliceerd op 28 februari 2022 om 11:49


Duizenden oudere alarminstallaties bij ondernemers en particulieren geven vanaf 1 april 2022 bij inbraak of brand geen alarm meer door. Op die datum staakt KPN haar ISDN-netwerk. Het ISDN-netwerk zorgt voor een doormelding naar een alarmcentrale. Dit betekent dat de bewakingsdienst of politie vanaf 1 april niet meer gealarmeerd wordt.

 

 

Informatie over de uitfasering


KPN, beveiligingsbedrijven en particuliere alarmcentrales informeren hun klanten hierover al sinds 2018. Recent heeft KPN de ISDN-verbindingen al even uitgezet om zo klanten te waarschuwen. Daar kwamen veel reacties op. Wij attenderen u er ook graag nogmaals op dat KPN haar ISDN-netwerk binnenkort daadwerkelijk gaat stopzetten.

Tips om problemen te voorkomen


1. Controleer op de KPN rekening of u gebruik maakt van ISDN.

2. Neem contact op met een gecertificeerd beveiligingsbedrijf om uw alarminstallatie aan te passen.  


Heeft u toch problemen met uw alarm?


Werkt het alarm niet meer door het uitzetten van het ISDN-netwerk? Dan krijgt u vanaf 1 april een foutmelding op het display van uw alarminstallatie. Neem dan zo snel mogelijk contact opnemen met een BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf.

 

Een defect alarm en uw verzekering


Een goedgekeurde alarminstallatie wordt jaarlijks door het BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf onderhouden. In de verzekeringsvoorwaarden worden de beveiligingseisen bij diefstal omschreven. Wanneer een alarm vereist is en de doormelding van een alarm niet functioneert, voldoet u niet aan de voorwaarden. Bij diefstal is de schade in dit geval daarom niet verzekerd.

 

Meer informatie


Heeft u nog aanvullende vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op met Rob Verkaik. Hij is telefonisch bereikbaar op 06-48683015 of stuur een e-mail naar rverkaik@simtra.nl.

 


Contact


Neem gerust eens contact op met ons. 


Simtra B.V.


Telefoon: 010-3412161
E-mail   : info@simtra.nl

Stuur een bericht


Laat hier uw gegevens achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact op met u.

 

Volg ons


Wij zijn actief op social media.

 

Volg ons op: