Zorgverzekering voor buitenlandse werknemers

Gepubliceerd op 25 maart 2022 om 13:55


Als werkgever is het moeilijk aan goed personeel te komen. Vooral specifieke sectoren als LifeScience, BioTech en MedTech hebben veel specifieke kennis nodig die vaak niet in Nederland te vinden is. Veel medewerkers worden daarom uit het buitenland gehaald om hun specifieke kennis. Deze buitenlandse medewerkers moeten een zorgverzekering afsluiten als ze in Nederland voor een Nederlandse werkgever komen werken.


Wanneer moet de zorgverzekering worden afgesloten?


Als een medewerker in Nederland komt wonen of werken, dan moet deze werknemer zich zo snel mogelijk inschrijven bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Dat moet in ieder geval binnen 4 maanden. Dat geldt ook als de medewerker nog een buitenlandse verzekering tegen ziektekosten heeft. De verplichting zich te verzekeren bij een Nederlandse zorgverzekeraar geldt vanaf de dag dat de medewerker in Nederland komt wonen of werken. Dit geldt ook voor familieleden die meekomen. Het niet tijdig regelen van een zorgverzekering kan leiden tot een boete maar ook het onverzekerd zijn van de medewerker en zijn of haar gezin.


Buitenlandse verzekering tegen ziektekosten


Een Nederlandse zorgverzekering is verplicht. Ook als de medewerker al een ziektekostenverzekering heeft in het land van herkomst. Behalve als het een buitenlandse werkgever betreft. Dan mag de medewerker verzekering uit het land van herkomst wel houden. Hier zijn wel regels voor. Ga voor meer informatie over werken voor een buitenlandse werkgever naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Engelstalige zorgverzekering


Veel werknemers die hier komen werken zijn de Nederlandse taal nog niet machtig. Gevolg is dat het regelen van een zorgverzekering een lastige opgave wordt of dat de werkgever hier veel tijd aan moet besteden. Speciaal hiervoor heeft Simtra een Engelstalige zorgverzekering ontwikkeld. Deze is te bereiken via https://www.simtra.nl/zorgverzekering-lifescience. Zowel de polisdocumenten als het aanvraagproces zijn in het Nederlands of het Engels beschikbaar.

 

Meer informatie


Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem hiervoor dan gerust contact op met Rob Verkaik. Hij is telefonisch bereikbaar op 06-48683015 of stuur een e-mail naar rverkaik@simtra.nl.

 


Contact


Neem gerust eens contact op met ons. 


Simtra B.V.


Telefoon: 010-3412161
E-mail   : info@simtra.nl

Stuur een bericht


Laat hier uw gegevens achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact op met u.


Volg ons


Wij zijn actief op social media.

 

Volg ons op: