KPN stopt met ISDN. Gaat u na of uw alarmsysteem nog werkt?

Gepubliceerd op 28 februari 2022 om 11:49

Duizenden oudere alarminstallaties bij ondernemers en particulieren geven vanaf 1 april 2022 bij inbraak of brand geen alarm meer door. Op die datum staakt KPN haar ISDN-netwerk. Het ISDN-netwerk zorgt voor een doormelding naar een alarmcentrale. Dit betekent dat de bewakingsdienst of politie vanaf 1 april niet meer gealarmeerd wordt.

Belangrijk om te controleren:
Heeft u momenteel een ISDN netwerk bij KPN?
Werkt uw alarm na 1-4-2022 ook nog correct?

Informatie over de uitfasering

KPN, beveiligingsbedrijven en particuliere alarmcentrales informeren hun klanten hierover al sinds 2018. Recent heeft KPN de ISDN-verbindingen al even uitgezet om zo klanten te waarschuwen. Daar kwamen veel reacties op. Wij attenderen u er ook graag nogmaals op dat KPN haar ISDN-netwerk binnenkort daadwerkelijk gaat stopzetten.


Tips om problemen te voorkomen

1. Controleer op uw KPN rekening of u gebruik maakt van ISDN.

2. Neem contact op met een gecertificeerd beveiligingsbedrijf om uw alarminstallatie aan te passen.  


Heeft u toch problemen met uw alarm?

Werkt het alarm niet meer door het uitzetten van het ISDN-netwerk? Dan krijgt u vanaf 1 april een foutmelding op het display van uw alarminstallatie. Neem dan zo snel mogelijk contact opnemen met een BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf.

 

Een defect alarm en uw verzekering

Een goedgekeurde alarminstallatie wordt jaarlijks door het BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf onderhouden. In de verzekeringsvoorwaarden worden de beveiligingseisen bij diefstal omschreven. Wanneer een alarm vereist is en de doormelding van een alarm niet functioneert, voldoet u niet aan de voorwaarden. Bij diefstal is de schade in dit geval daarom niet verzekerd.


Heeft u vragen?

Heeft u nog aanvullende vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op met Rob Verkaik. Hij is telefonisch bereikbaar op 06-48683015 of stuur een e-mail naar rverkaik@simtra.nl.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.