Schade door zonnepanelen is nu wel te verzekeren

Gepubliceerd op 13 juli 2022 om 16:09


Zonnepaneeldeeltjes komen bij een brand soms kilometers ver weg terecht. Daardoor ontstaat mogelijk schade aan bijvoorbeeld vee of gewassen. Juist nu veel meer bedrijven zonnepanelen plaatsen was er geen mogelijkheid om deze schade te verzekeren. 


Wie er voor de kosten van het opruimen opdraait, was vaak niet duidelijk. Aansprakelijkheid is namelijk niet altijd aan de orde. De gebouwverzekering dekt opruimen beperkt tot en met de buren. En bij zonnepaneeldeeltjes is er geen sprake van verontreiniging, waardoor dit ook niet verzekerd was op de milieuschadeverzekering.

Het is vanaf nu mogelijk om opruimen van zonnepaneeldeeltjes te verzekeren op de milieuschadeverzekering in combinatie met een gebouw- of inventaris/goederenverzekering. De schade door uw zonnepanelen op uw eigen pand of op het gehuurde pand zijn nu dus verzekerbaar. Maar ook schade door anderen op uw terrein valt onder de verzekeringsdekking. Ons advies is hier altijd zeer goed naar te kijken.

Dekking

De dekking voor zonnepaneeldeeltjes op een rij:

  • Opruimen (saneren)
  • Schade aan dieren of spullen van anderen (zaakschade)
  • Bedrijfsschade door het opruimen (saneren)
  • Verweersbijstand
  • Zonnepaneeldeeltjes van een ander op jouw locatie (emissie elders)

Meer weten?

Heb je zelf zonnepanelen, denk er dan over na of je bedrijf schade kan oplopen als een andere ondernemer brand heeft waardoor zijn zonnepaneeldeeltjes op jouw terrein komen dan is er nu een goede verzekeringsmogelijkheid. Heb je hierover nog aanvullende vragen, bel ons dan gerust. Rob Verkaik helpt u graag verder. Hij is bereikbaar op 06-48683015 of per email naar rverkaik@simtra.nl.


Contact

Eens bellen? Neem gerust contact op met ons. 


Simtra B.V.
Telefoon: 010-3412161
E-mail   : info@simtra.nl

Stuur een bericht

Laat hier je gegevens achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact op met je.

Volg ons

Wij zijn ook actief op social media.

 

Volg ons op:


«   »