Is een RI&E daadwerkelijk verplicht?

Gepubliceerd op 13 juli 2022 om 16:59


Alle ondernemingen hebben begin dit jaar een brief van de overheid gekregen dat het hebben van een RI&E verplicht is. Ondernemingen met medewerkers zijn echter daadwerkelijk verplicht om een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) uit te voeren. 


Wanneer is een RI&E verplicht?

Als een onderneming geen medewerkers in dienst heeft, hoeft er geen RI&E te worden gemaakt. Onder medewerkers vallen ook uitzendkrachten, stagiaires, vrijwilligers en inhuurkrachten. Zijn er wel medewerkers dan is een RI&E dus verplicht.

Wat staat in een RI&E?

Een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) beschrijft de risico’s in de onderneming op het gebied van gezondheid en veiligheid van de medewerkers. Hiermee krijgt een werkgever snel inzicht in de situatie en kan diegene zien waar verbeteringen in de onderneming nodig zijn. Bij een RI&E hoort een Plan van Aanpak, dat beschrijft welke maatregelen de werkgever neemt om de geïnventariseerde risico’s aan te pakken.

Heeft mijn branche een Branche-RI&E?

Een groot aantal sectoren heeft een branche RI&E. Kijk op www.rie.nl voor meer informatie.

 

Meer informatie

Bij Simtra hebben wij contact met enkele organisaties die kunnen helpen bij het opstellen van de RI&E. Neem contact met ons op voor meer informatie. Heeft u hierover nog aanvullende vragen, bel ons dan gerust. Jordi van Vugt helpt u graag verder. Hij is bereikbaar op 06-15222680 of per email naar jvanvugt@simtra.nl.

 


Contact

Neem gerust eens contact op met ons. 

Simtra B.V.


Telefoon: 010-3412161
E-mail   : info@simtra.nl

Stuur een bericht

Laat hier uw gegevens achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact op met u.

Volg ons

Wij zijn actief op social media.

 

Volg ons op: