Bekijk om deze redenen je verzekeringen regelmatig

Gepubliceerd op 5 juli 2023 om 16:48

Regelmatige controle van je verzekeringen zorgt ervoor dat je verzekeringen actueel en ook passend blijven, waardoor je bedrijf goed beschermd blijft. Dit is niet alleen belangrijk om te doen wanneer er iets is veranderd in je bedrijf, maar het kan ook zijn dat aanpassing van je verzekeringen nodig is door nieuwe risico's, producten of wijziging in wet- en regelgeving. Bekijk daarom je verzekeringen regelmatig met betrekking tot: 


1. Veranderingen in je bedrijf 

Je onderneming verandert voortdurend. Er kunnen nieuwe activiteiten worden gestart, spullen worden aangeschaft, medewerkers worden aangenomen of je bedrijfsmodel wordt herzien. Deze veranderingen zorgen ervoor dat je verzekeringen (direct) aangepast moeten worden. Wij zien bijvoorbeeld regelmatig dat ondernemingen zijn gestart met nieuwe activiteiten, maar dit niet hebben doorgegeven aan de verzekeraar. Bij schade kan dit leiden tot vervelende discussies en teleurstellingen, omdat een verzekeraar dan kan besluiten niet uit te keren.  

2. Veranderingen in wet- en regelgeving

De Wet- en regelgeving is continu in beweging. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen in de wetgeving die van invloed kunnen zijn op je verzekeringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Pensioenwet die per 1 juli 2023 is gewijzigd. Wanneer je nu een pensioenregeling moet verlengen dan is het raadzaam om gelijk al zoveel mogelijk rekening te houden met deze wijzigingen.

 

3. Nieuwe risico's

Je bedrijfsomgeving is aan verandering onderhevig. Nieuwe risico's kunnen zich voordoen, zoals cybercriminaliteit of aansprakelijkheidskwesties. Op dit moment zie je met name dat cybercriminaliteit toeneemt. Het beveiligen tegen cybercriminaliteit wordt dan ook steeds belangrijker vanwege het groeiende aantal cyberaanvallen. Denk hierbij aan: hacking, phishing, malware-aanvallen en identiteitsdiefstal, die gericht zijn op het verkrijgen van ongeautoriseerde toegang tot computersystemen en het stelen van gevoelige informatie. In de praktijk zie je dat dit allerlei soorten ondernemingen overkomt, niet alleen de enorm grote ondernemingen. Het is daarom belangrijk dat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen op dit gebied, zodat je kunt inschatten wat dit voor jouw onderneming kan betekenen en wat je hiervoor (preventief) kunt regelen.

 

4. Marktontwikkelingen

Verzekeraars brengen regelmatig nieuwe producten en aanbiedingen op de markt. Door periodiek je verzekeringen en ook de markt te bekijken kun je mogelijk aanbiedingen en/of producten vinden die beter aansluiten bij je behoeften en onderneming. Wij zien bijvoorbeeld steeds vaker dat Nederlandse verzekeraars samengaan of stoppen. Daarentegen zien wij ook dat buitenlandse verzekeraars steeds meer de Nederlandse markt betreden wat mogelijk interessant kan zijn.

 

Meer weten?

Wij raden aan om je verzekeringen zeker één keer per jaar te bekijken. Het kan echter soms ook direct nodig zijn, bijvoorbeeld wanneer er iets contractueels is veranderd binnen je bedrijf. Heb je vragen of wil je hierover eens sparren, neem dan gerust contact op met ons. Wij kunnen bijvoorbeeld ook geheel vrijblijvend een scan uitvoeren op je verzekeringen. Bel hiervoor gerust naar Jordi van Vugt. Onderstaand tref je zijn contactgegevens aan.

Telefoon: 06-15222680
E-mail   : jvanvugt@simtra.nl

 


Contact

Eens bellen? Neem gerust contact op met ons. 


Simtra B.V.
Telefoon: 010-3412161
E-mail   : info@simtra.nl

Stuur een bericht

Laat hier je gegevens achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact op met je.

Volg ons

Wij zijn ook actief op social media.

 

Volg ons op:


«   »