We leven in een dynamische wereld. De ene verandering volgt de andere verandering op. Dit gebeurt ook op het gebied van verzekeringen. Wij houden je daarom graag op de hoogte van alle actualiteiten en recente ontwikkelingen binnen de verzekeringsbranche. Dit doen wij door middel van het schrijven van blogs. Onderstaand tref je de blogs aan die wij onlangs hebben gepubliceerd. 

Aandachtspunten voor het afsluiten van een verzuimverzekering

Een verzuimverzekering is een verzekering die een onderneming beschermt tegen de kosten van verzuim wanneer een werknemer ziek of arbeidsongeschikt raakt. De onderneming heeft naast de verplichting tot loondoorbetaling gedurende de eerste twee ziekte jaren ook de verplichting om deze werknemer(s) te helpen re-integreren. Een verzuimverzekering dekt het salaris dat doorbetaald moet worden gedurende de eerste twee ziektejaren, daarbij kunnen ook re-integratiekosten worden meeverzekerd. Het afsluiten van een verzuimverzekering kan hierdoor een verstandige keuze zijn voor een onderneming die zich wil beschermen tegen de kosten van ziekteverzuim. 

Lees meer »

Bekijk nu of overstappen met je verzekeringen interessant is

Wanneer je benieuwd bent of overstappen mogelijk is en ook interessant is voor je, dan raden wij aan om je verzekeringen nu te bekijken. Dit is namelijk het moment hiervoor. Wij kunnen je hierbij helpen door een uitgebreid marktonderzoek uit te voeren. Wij beoordelen alle verzekeringen dan niet alleen op premie, maar ook op uitgangspunten, voorwaarden en controleren dan ook gelijk of de bedragen op je polissen nog actueel zijn en aansluiten op je situatie, waardoor eventuele onderverzekering kan worden voorkomen.  

Lees meer »

Het belang van veiligheid binnen je onderneming

Een onderneming of verhuurder van onroerend goed is natuurlijk dagelijks met de eigen bedrijfsvoering bezig om dit voor nu en de toekomst optimaal in te richten. Nieuwe klanten, het proces optimaliseren en goed personeel vinden en houden. Veiligheid van de onderneming is iets wat veelal als gegeven beschouwd wordt, iedereen doet dat naar eigen eer en geweten zo optimaal mogelijk. Burghgraef  van Tiel (BvT) heeft, om dit proces te ondersteunen enkele checklists gemaakt hoe je om kunt gaan met veiligheid. Denk daarbij aan een checklist voor een jaarlijkse of maandelijkse zelfinspectie, hoe om te gaan met brandgevaarlijke werkzaamheden of voor het incidenteel buiten gebruik stellen van de brandmeldinstallatie.Via deze link kom je bij de checklists van BvT om zelfstandig de inspectie te doen en daarbij de mensen binnen de onderneming te ondersteunen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid.

Lees meer »

Is een RI&E daadwerkelijk verplicht?

Als een onderneming geen medewerkers in dienst heeft, hoeft er geen RI&E te worden gemaakt. Onder medewerkers vallen ook uitzendkrachten, stagiaires, vrijwilligers en inhuurkrachten. Zijn er wel medewerkers dan is een RI&E dus verplicht.

Lees meer »

Schade door zonnepanelen is nu wel te verzekeren

Wie er voor de kosten van het opruimen opdraait, was vaak niet duidelijk. Aansprakelijkheid is namelijk niet altijd aan de orde. De gebouwverzekering dekt opruimen beperkt tot en met de buren. En bij zonnepaneeldeeltjes is er geen sprake van verontreiniging, waardoor dit ook niet verzekerd was op de milieuschadeverzekering.

Lees meer »

Rol van Architecten en de Wkb

De Wkb is bedoeld om opdrachtgevers betere bescherming te bieden. Omdat de opdrachtgever verplicht is om een kwaliteitsborger aan te stellen, zal ook het werk van architectenbureaus onder een vergrootglas komen te liggen. De kwaliteitsborgers zullen kritisch zijn vooraf aan het bouwproject maar ook tijdens en achteraf. Een architect, als cruciale speler in het traject, zal ook kritisch beoordeeld worden. Het toezicht zal naar verwachting intensiever en kritischer worden.

Lees meer »

Contact

Eens bellen? Neem gerust contact op met ons. 


Simtra B.V.
Beukenlaan 27
2665 DZ Bleiswijk

Telefoon: 010-341 21 61

E-mail   : info@simtra.nl

Stuur een bericht

Laat hier je gegevens achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact op met je.

Volg ons

Wij zijn ook actief op social media.

 

Volg ons op: